Blog

Joensuulainen  eräopas Huck Middeke on muuttanut jurttaan kaupungin laidalle. Nomad Town Joensuuksi nimetyllä tontilla on tarkoituksena elää kestävää ja ekologista elämää niin, että maapallon luonnonvaroja kuluu mahdollisimman vähän; ”että ihmisille riittäisi yksi maapallo” – Huck huokaisee. ”Emme enää voi elää vanhemmiltamme oppimamme elämäntavan mallin mukaisesti maapallon nykytilanne huomioiden” – hän lisää.

Vuokratulta tontilta löytyy Huckin oman jurtan lisäksi mm. muita telttarakennelmia, kompostoiva huussi, sauna ja paljon kasvimaata. Tarkoituksena on olla mahdollisimman omavarainen. Tontti ei myöskään ole paikallisen sähköverkon piirissä vaan tarvittava sähkö tuotetaan itse aurinkopaneeleiden avulla.  Sähköä Huck tarvitsee lähinnä vain puhelimen lataamiseen. Nomad town Joensuu on nimensä mukaisesti myös siirrettävä. Koko ”kaupunki” on mahdollista kuljettaa toiseen paikkaan verrattain helposti. Huckin jurtan rakenteiden kokoamiseen menee kuulemma noin 3 tuntia kolmen henkilön voimin.

Jurtasta löytyy mm. ompelukone omien vaatteiden tekoon ja korjaukseen.

Nomad Town Joensuu on avoin kaikille kiinnostuneille ja Huck toivottaa ihmiset tervetulleiksi vierailemaan tai kokeilemaan elämää eko-kylässä. Tontilla voisi yhtäaikaisesti asua noin 18 henkilöä ja ideana olisikin kokeilla ja jakaa kestävän asumisen muotoja ja käytänteitä yhdessä yhteisön kanssa.  Huck olisi myös onnellinen voidessaan tehdä kestävän kehityksen kasvatuksen yhteistyötä erilaisten koululais- ja yritysryhmien sekä koulutusinstituutioiden kanssa esim. kädentaitopajat tai hiljaiset retket lähiluontoon voisivat olla mahdollisia.

Huckiin saa yhteyden sähköpostilla (huck.middeke(AT)gmail.com) ja hänen projekteistaan löytyy paljon tietoa internetistä. Tässä muutama linkki alkuun pääsemiseksi:

https://yle.fi/uutiset/3-10925821

https://www.bridge47.org/blog/03/2020/innovation-stories-nomadtown-stop-project-finland

Nomad Town Joensuu ekokylää

Jurtan kattoaukko

Tunnelmaa jurtan sisältä