BlogNews

TIEDOTE 3.2.2023 – Julkaisuvapaa

Ympäristökasvatusverkosto vihdoin Pohjois-Karjalaan

-ensimmäinen kokoontuminen oli Tiedepuistolla

Ympäristökasvatusalan toimijoita on alettu kokoamaan yhteen Pohjois-Karjalan ympäristökasvatusverkostoon. Kiinnostusta toimintaa kohtaan on ollut paljon ja innostus kehittää toimintaa eteenpäin näkyi verkoston ensi kertaa järjestetyssä tapaamisessa.

Ympäristökasvatusverkostot ovat maakunnallisia verkostoja, jotka kokoavat yhteen ympäristökasvatustoimijoita ja asiantuntijoita. Verkoston kautta alueen toimijat löytävät toisensa, voivat jakaa tietoa, osaamista ja tiivistää yhteistyötä ympäristökasvatukseen liittyvissä asioissa. Verkostot kokoontuvat yhteen muutaman kerran vuodessa ja yhteistyössä järjestetään mm. tapahtumia, koulutuksia ja vierailuja. Myös yhteisten viestinnän ylläpitäminen kuuluu olennaisesti verkostojen toimintaan.

Tarvetta verkoston perustamiselle on Pohjois-Karjalassa ollut, sillä alan toimijoita on paljon, mutta organisoitu verkosto on tähän asti puuttunut. Nyt vuoden alusta toiminta on aktiivisesti käynnistetty ja verkoston ensimmäinen tapaaminen pidettiin Joensuun Tiedepuistolla 27.1.2023. Paikalla oli edustettuna yhteensä 18 eri tahoa ja eri ammattikuntia. Verkoston ensimmäisessä tapaamisessa oli koolla opettajia, kouluttajia, asiantuntijoita, tutkijoita, kierrätys – ja jätehuoltoalan asiantuntijoita, nuorisotyöntekijöitä, matkailualan toimijoita kuin muita vapaan sivistystyön tekijöitä.  Tilaisuus sisälsi verkoston toimintaidean esittelyä, asiantuntijanäkökulmia, yhdessä ideointia sekä organisoinnin pohdintaa unohtamatta livemusiikkia sekä maistuvia tarjoiluja. Lennähtipä jo ilmoille jo jokunen nimiehdotuskin verkostolle.

Verkoston perustamisprosessi jatkuu tämän vuoden loppuun, jonka jälkeen sen on tarkoitus jäädä pysyväksi. Verkosto on avoin kaikille toimijoille Pohjois-Karjalan kentällä. Verkoston toimintaa koordinoi ENO-verkkokoulu.

 

Tilaisuuuden ohjelma: 

Lisätietoja:

ENO-verkkokoulu:

Maire Turunen -verkostokoordinaattori

maire.turunen@enoprogramme.org

050 3666555

 

***

Teksti: Maire Turunen

Kuva: Kaija Saramäki