Olemme julkaisseet Meidän metsä – oppaan puunistutustapahtuman järjestäjälle! Oppaaseen sisältyy sekä opas että tietokortit.

Olemme järjestäneet ja koordinoineet puunistutustapahtumia vuodesta 2004 lähtien mutta opasta niiden järjestämiseen ei ole ollut. Nyt on! Tämä nyt julkaistu opas on tehty opinnäytetyönä Karelia-ammattikorkeakoulun metsätalouden koulutuksessa. Opas on vapaasti ladattavissa ja käytettävissä.

Tämä opas oheismateriaaleineen antaa tietoa istutustapahtuman suunnitteluun, toteutukseen ja lopetukseen. Oheismateriaaleista, Meidän metsä -tietokorteista, löydät tietoa Suomessa istutettavista puulajeista ja niiden kasvupaikkavaatimuksista sekä perustietoa istutusajankohdista ja -tavoista. Opas on suunniteltu toimimaan esimerkiksi yhdistysten, koulujen ja yritysten tukena puunistutustapahtuman järjestämisessä. Oheismateriaalin suunnittelussa kohderyhmänä ovat erityisesti koululaiset. Mukana seikkailee myös vinkeä Pottipupu, joka kertoo lukijoille erikoistietoa metsistä ja puista.

Meidän metsä – Opas puunistutustapahtuman järjestäjälle

Meidän metsä -tietokortit