ENO – Työtä kestävän kehityksen parissa ympäri maailmaa

Environment Online (ENO) on kestävän kehityksen verkosto kouluille ja kunnille/kaupungeille. Sen perusti luokanopettaja Mika Vanhanen vuonna 2000. Verkosto on levinnyt 157 maahan ja sen toimintaan on osallistunut yli 10 000 koulua. Verkoston toimintaa ylläpitää ENO Schoolnet ry (ent. ENO-verkkokoulun tuki ry).

Toimintamme

ENOn toimintatapoihin sisältyy erilaiset kestävän kehityksen kampanjat ja tapahtumat sekä opetusmateriaalin tuottaminen yhdessä verkoston jäsenten kanssa. Vanhimpia ENO-tapahtumia ovat puunistutuspäivät, joihin osallistuu kouluja noin sadasta maasta vuosittain. Osa kouluista osallistuu puunistutukseen puunistutuspäivien ulkopuolella johtuen vuodenajoista. Puiden istuttamisessa huomioidaan aina paikallinen ilmasto ja pyritään istuttamaan vain kotoperäisiä lajeja. Ensimmäinen puunistutuspäivä järjestettiin 21.9.2004, kansainvälisenä rauhanpäivänä ja puunistutuspäivät järjestetään vuosittain YK:n biodiversiteettipäivän (22.5.) ja kansainvälisen rauhanpäivän (21.9.) aikoihin. Puunistutuspäiviä on järjestetty yhteensä 27 kertaa.

ENO on palkittu monilla kansallisilla ja kansainvälisillä palkinnoilla ja tunnustuksilla.

ENOn Meidän metsä – Opas puunistutustapahtuman järjestäjälle -julkaisun löydät Meidän metsä -sivulta.

ENO Verkosto

ENO verkostolla on maakoordinaattorit noin 40 maassa. Maakoordinaattorit koordinoivat oman maansa tapahtumia, välittävät tietoa verkostolleen ja takaisin ENOlle. He ovat yhteydessä sidosryhmiin, kuten ministeriöihin, muihin yhdistyksiin ja yrityksiin ja oman maansa muihin yhteisöihin.

Yhteistyökumppanit

ENOn tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan Biosfäärialue,  ja GreenStar Hotels Oy.

ENO on toinen kahdesta suomalaisesta organisaatiosta, joilla on YK:n ympäristöohjelman (UNEP) alaisen United Nations Environmental Assemblyn akkreditointi, joka mahdollistaa osallistumisen, lausuntojen antamisen ja puheoikeuden heidän kokouksissaan. Akkreditointi antaa ENOlle “consultative statuksen” UNEPin päätöksenteossa.

Jos koulunne, yrityksenne tai yhteisönne on kiinnostunut yhteistyöstä ENOn kanssa, niin ole yhteydessä info(AT)enoprogramme.org

Voitte ottaa yhteyttä myös vapaamuotoisen hakemuslomakkeemme kautta:

Yhteystiedot

Yleiset asiat ja tiedustelut: info(AT)enoprogramme.org

Hallituksen puheenjohtaja Kaija Saramäki, kaija.saramaki(AT)enoprogramme.org, 044 9222 551

Ympäristökasvatuksen asiantuntija Maire Turunen, maire.turunen(AT)enoprogramme.org, 050 3666 555

ENOn toimiston postiosoite on:

ENO Schoolnet ry

Kauppakatu 25C

80100 Joensuu

ENO Tilinpäätös & Toimintakertomus 2022

ENO Tilintarkastuskertomus 2022